Indo Naturals

Indo Naturals ble startet av ildsjel Fredrik Kondrup i 2019. Ønsket om å tilby zero waste eller såkalte null-plast livsstilsprodukter ble utløst under et praktikantopphold ved det norske generalkonsulatet i Mumbai der han fikk innsikt i det globale havforurensnings-problemet. Fredrik ble sjokkert over å lære om de enorme mengdene plastavfall som havner i havet hver eneste dag, og han begynte å tenke på de største kildene til plastavfall i vanlige hjem, og hvordan han kunne løse problemet.

Resultatet ble å gå tilbake til det tradisjonelle såpestykket, men å utvikle dens egenskaper for å kunne tilby mer spennende såper laget av velduftende urter og nyttige ingredienser fra India. 


Det mest interessante synes jeg er at alle såpene inneholder probiotika; de små mikrober bidrar til å styrke hudens naturlige forsvar mot uønskede bakterier, samtidig som de bidrar til å rense avløpsvannet. 
Indo Naturals probiotiske såper er laget av lokale ingredienser fra Sør India, og har ulike aromteraupetisk egenskaper for både kropp og sinn. Jeg har testet flere av såpene. I tillegg til å være miljøvennlige synes jeg også de er et fantastisk produkt som gir både myk og ren hud. 


Visjonen til indo naturals er et rent hav og en rettferdig verden. Selskapet har to hovedmål: det ene er å tilby plastfrie hverdagsprodukter. Det andre er å bekjempe fattigdom gjennom å skape arbeidsplasser hvor de ansatte får en rettferdige levelønn. For dessverre er det slik at at håndverkere i utviklingsland alltid får den lønnen de fortjener, og mange jobber under svært farlige forhold. Fredrik sitt motto er at all handel burde være fair trade, og det er jeg enig i. Ikke mer utnyttelse!!! Indo Naturals tar virkelig hensyn til bærekraft i alle ledd; alt fra innhøsting av råvarer til produksjon, bruk og gjenvinning. Les videre om hvordan de jobber for å sikre bærekraft og rettferdige arbeidsforhold: 


Rettferdige arbeidsforhold

Såpene produseres på en liten fabrikk med ca 20 ansatte i landlige Sør-India. Alle ansatte mottar rettferdig lønn, arbeider i trygge lokaler og får ta med seg gratis såper hjem til eget bruk. Snart vil de også motta en fairtrade sertifisering!! Mer info kommer...

 

 

Ingen palmeolje. Indo Naturals vurderer ingrediensene som brukes i alle produktene våre for å sikre at de ikke har en skadelig innvirkning på miljø, dyreliv eller mennesker. Ta vare på regnskogen og utrydningstruet dyrearter!

Probiotika. Såpene inneholder mikrober som bidrar til å styrke hudens naturlige forsvar mot uønskede bakterier og bidrar til å rense hav. Mikroorganismene hjelper i tillegg med å rense avløpsvannet, i stedet for å tilføre syntetiske kjemikalier til vannet som mange konvensjonelle såper gjør. 

100% naturlig. Såpene er fri for sulfater og parabener.

 Vegansk. Alle Indo Naturals -produkter er veganske. Den intensive bruken av animalske produkter forårsaker massive Co2 -utslipp, og resulterer i grusom utnyttelse av dyr. La oss dele planeten med respekt for alt liv!

Komposterbar. Såpeboksene er laget av resirkulert papir og kan brukes på nytt, resirkuleres eller komposteres.  

Lav klimapåvirking: Her benyttes lokale råvarer. Hovedingrediensen kokosnøttolje, er hentet bare 20 km fra produksjonen. Alle varene er forpakket i resirkulerte og komposterbare materialer. Selskapet sender varene med fraktcontainer i stedet for fly for å minimere CO2 avtrykket. 

Innovasjon: Selskapet arbeider hele tiden for å finne løsninger til vårt plastforbruk, og tenker bærekraft i alle ledd. Jeg gleder meg til å oppdage nye produkter og se hvordan dette selskapet utvikles videre.

 

Kontakt