All Across Africa

All Across Africa (AAA) er en komersiell organisasjon som har som formål å skape stabilt arbeid for håndverkere i afrikanske land. Siden deres oppstart i 2010, har de nå et team med håndverkere i Rwanda, Uganda og Ghana. Jeg har importert produkter fra deres team i Rwanda. 


 Bilde: Rwanda team

Fairtrade

All Across Africa (AAA) er blitt fairtrade sertifisert gjennom Seal Nest. Nest er anerkjent av FN og per i dag den eneste sertifiserings-aktøren som måler rettferdig lønn og sosial bærekraft innen uformell sektor, det vil si når håndverkerne jobber hjemme og ikke på en fabrikk. 


Håndverkerne til AAA har mulighet til å jobbe i kollektiv eller hjemmefra, noe som  gir håndverkeren mer frihet i det daglige livet. Eksempelvis 


I begrepet rettferdig lønn så skal håndverkeren ha mulighet til å spare noe av lønnen. I Kazi kan de vise til at 88 % av deres håndverkere sparer 10 % eller mer av lønnen.


Naturlige materialer

AAA benytter seg kun av naturlige materialer som sisal, raffia og søtgress. Strå av raffia eller sisal farges med naturlig fargestoffer utvinnet av blomster eller bark, og vikles med nål rundt bunter av søtgress. 


Design

AAA er kjent for sine fabeleaktige “statement” veggdekorasjoner bestående av store og små fat. Her har designere og håndverkere jobbet tett sammen, og resultatet er enestående. 

 


Klimapåvirkning

Varene sendes med fraktcontainere fra Rwanda til Amsterdam, og videre med fly til Oslo. Varene sendes i resirkulerte og resirkulerbare esker. 

Kontakt