The Basket Room

The Basket Room ble startet av brittiske Camilla Sutton og Holly McMullon med et sterkt ønske om å skape god design på en etisk og forsvarlig måte. De møttes i løpet av studiene på kunsthøgskolen og kom sammen igjen etter at de begge at fått erfaring innen design, produksjon og detaljhandel. 
Etter en tur i Øst-Afrika hadde Holly fått åpnet øynene til den andre siden av moteindustrien. Kamilla sluttet i jobben sin og sammen startet de The Basket Room. Virksomheten er bygget på prinsipper om å være etisk ansvarlige og miljøvennlige, og deres partnerskap med kurvfletterne er transparente. 

 

Etisk handel og transparente partnerskap

Basket room jobber per dags dato med 20 ulike veve-kollektiver på tvers av Afrika, (Kenya og Ghana). Hver vever betales pr kurv, og de mottar 30-40 % av innkjøpsprisen. Standarden her ligger mellom 5-20 %. De mottar 50 % av betaling ved bestilling og resten ved utført arbeid.  

Partnerskapet med veve-kollektivene er transparente; for hver kurv blir det opplyst hvem som har vevd kurven, samt et bilde fra kollektivet. 

 

Design 

Kurvene fra basket room er vevet basert på gamle afrikanske tradisjoner med en liten  moderne tvist. Her blandes afrikanske mønster med vestlig design. Dette gjør at kurvene har et unikt uttrykk og passer inn i en bohemsk setting.  

 

Naturlige materialer 

Kurvene er laget av naturlige og lokale materialer, som f.eksempel sisal, bananfiber og strå. Noen av de ghanesiske kurvene er også laget av gress som ikke er dyrket, men som vokser vilt på Sahel-savannen. Dette gjør at kurvene blir til et miljøvennlig og bærekraftig produkt. 

 

Der det er mulig benyttes også naturlige fargestoffer som er utvunnet av bark fra tre eller grønnsaker. 

 

Klimapåvirkning

Basket room forsøker å minimere sitt klimaavtrykk blant annet ved å importere kurvene via fraktcontainere i stedet for med fly, og bruker resirkulerte pappesker der det er mulig. Deres hovedkontor og lager i UK drives også på fornybar energi. 

 

Kurvene blir fraktet med fly fra England til mitt lager i Oslo. 

Kontakt